همیشه برای خریداران چمدان این سوال وجود دارد که چه جنسی رو برای چمدانشون انتخاب کنند ؟ راهنمای خرید چمدان شما اینجاست از صفر تا صد بهتون توضیح میدیم قدیم چی استفاده میشده و الان جدید چی استفاده میشه !؟ . چمدان چیزی نیست که مدام در فکر نو کردنش باشیم. اغلب ما ترجیح میدیم چمدانی که میخریم سالها برایمان کار کند . ما تو این مقاله به شما میگیم چند نوع چمدان وجود داره از چه جنسی و بهترین انتخاب ما کدوم میتونه باشه ؟ چون جنس بدنه مهم ترین عامل تعیین کننده دوام یک چمدان هست . پس با چمدانکده تا انتها همراه باشید .
چمدان ها به دو دسته ی اصطلاحا هارد کیس و سافت کیس (پارچه ای) تقسیم می شوند ، چمدان های هارد کیس چمدان هایی بودند که از جنس فایبر گلاس ساخته می شدند که از لحاظ ظاهری جنس بسیار سخت و محکمی بنظر می رسید اما آن روی ورق چیز دیگری بود . این چمدان ها به دلیل عدم انعطاف کافی و پلاستیک خشک فایبر گلاس موجب صدمات شدید حتی در ضربه های خیلی ساده می شدند و با کوچک ترین ضربه ای ، چمدان شکسته میشد ! خیلی حس بدی داره وقتی هزینه گزافی رو برای چمدان های هارد کیس از جنس فایبرگلاس میدیم اما بخاطر شکنندگی بیش از حد ، در همان سفر اول شکسته و عمرشون به پایان می رسد ! پس خیلی تلخه اگر چنین تجربه ای رو داشته باشید . وقتی آمار شکستگی این جنس از چمدان های هارد کیس بالا رفت ، اغلب مردم از چمدان های هارد کیس به سمت چمدان های سافت کیس یا همان پارچه ای رفتند . با این نیت که چمدان های پارچه ای چیزی برای شکستن ندارند و خرابی کم تری را شاهد باشند .
ظهور چمدان های پارچه ای بعد از چمدان فایبر گلاس
پس از فایبر گلاس ها ، دوره ی چمدان های پارچه ای از راه رسید که بنظر می آمد در مقابل بدنه خشک فایبر می تواند مقاومت بیشتری را در برابر ضربات از خود نشان دهد و از شکستگی جلوگیری کند . اما باز هم به طور قطع نشکن نبودند. بر خلاف تصور همگان چمدان های پارچه ای آسیب های جدی می بینند . در ضربات خیلی شدید یا وارد شدن اجسام نوک تیز به این نوع چمدان ها باعث پاره شدن پارچه و یا شکافته شدن و نخ کش شدن آن ها می شود . از طرفی به دلیل نرمی و نازکی در صورت بروز این فشار ها و ضربات ، به اجسام داخل چمدان آسیب های جدی وارد میشد . با این حال نسبت به دوره قبلی پارچه ای در جایگاه بالاتری قرار گرفت و فروش بالای این نوع چمدان در اوایل دوران ورودش به بازار توانست تا حدی محبوبیت نه چندان زیادی را به دست بیاورد چرا که باز هم دردسر هایی گریبانگیر چمدان های پارچه ای شد ! علت این بود که اولا سنگین بودند و وزن بسیار بالایی داشتند . در واقع چمدان های پارچه ای حداقل 1 کیلو نیم سنگین تر از سایر چمدان های هارد کیس بودند دلیل هم این بود که علاوه بر جنس بدنه ی پارچه که وزن مشخصی هم داشت ، یک بدنه فلزی در داخل چمدان به کار رفته بود که به علت جنس بدنه پارچه ای امکان حذف این بدنه وجود نداشت پس نتیجه این شد که این بدنه فلزی بصورت چهارچوب هایی با وزن زیاد و البته مستحکم در قسمت هایی از چمدان به کار برده شد که عملا به دلیل سنگینی چمدان این چهارچوب های فلزی وزن زیادی را به چمدان تحمیل می کرد .
این موضوع از جوانب دیگر هم آزار دهنده بود به این دلیل که سنگینی چمدان موجب خستگی مفرط مسافر می شد و در نهایت پس از جابجایی های مکرر کلافه کننده بود . حتی مسافر به اجبار باید به پرداخت جریمه اضافی بابت سنگینی چمدان تن می داد . در بار هواپیمایی به دلیل محدودیت های بار مجاز پرواز ها ، سبک بودن چمدان حتی در حد کیلو و گرم بسیار مهم بود و مسافر با اینکه امکان حمل بار بیشتر در چمدان را داشت اما باید حجم کمتری از چمدان پر می کرد تا از پرداخت جریمه های اضافه بار رهایی پیدا کند و معاف شود . در کنار تمام این مشکلات ، به راحتی قابل شستشو نبودند چون پارچه الودگی و کثیفی را جذب می کند و در عمق آن نفوذ می کند پس با یک دستمال مرطوب نمی توانیم سریعا چمدان را تمیز کنیم حتی قابلیت شستشو در ماشین لباسشویی را هم ندارند و همینطور درسر پشت دردسر صف می بست . شکل ظاهری معمولی ، رنگ بندی محدود ، ساده و بعضا زشت این نوع چمدان ها موجب شده بود تا خیلی زود جایگاهش را از دست بدهد و استقبال کم تری از آن شود . از همین رو باز هم تقاضا برای چمدان هایی افزایش یافت که مشکلات چمدان های پارچه ای و فایبر گلاس خشک را نداشته باشد . تقاضا بالا گرفت تا اینکه بالاخره چمدان هایی تولید شدند تحت عنوان پلی کربنات که نرم ، نشکن و انعطاف پذیر بودند !
چمدان پلی کربنات چیست و چه مزایایی دارد ؟
با روی کار آمدن و پیدایش چمدان های پلی کربنات مخاطبان چمدان های پارچه ای و فایبر گلاس خیلی کم شد . امروزه چمدان پلی کربنات به عنوان چمدان های هارد کیس هم شناخته می شوند اما دیگر از جنس فایبر گلاس خبری نیست ، همانطور که اشاره شد در قدیم این چمدان های فایبرگلاس بودند که هارد کیس خطاب می شدند و به خاطر زیباییشان جلب توجه می کردند . این زیبایی در چمدانت های پارچه ای به دلایل مختلف کم تر بود . پارچه ها شفافیت و براق بودن چمدان های هارد کیس را ندارند و تنوع رنگی در آن ها محدود می شد . حالا امروزه چمدان هایی تولید شدند با جنس پلی کربنات با رنگ بندی های جذاب و زیبا که دیگر مشکلات و عیب های چمدان های فایبر گلاس را نداشتند و غیر قابل شکستن بودند . مجدد بازار تولید و فروش این نوع چمدان ها داغ شد و مردم به سمت چمدان های هارد کیس با جنس پلی کربنات شدند که امروزه بسیار پر طرفدار واقع شده است .
چمدان های پلی کربنات با تکنولوژی متفاوت از جنس پلاستیک منعطف نازک و خیلی سبک ساخته می شوند و این یکی از مهم ترین دلایل استفاده از چمدان های پلی کربنات به حساب می آید که نسبت به فایبر گلاس و چمدان های پارچه ای امروزی حدودن 2 کیلو سبک تر هستند . انعطاف خیلی بالا در مدل های پیشرفته پلی کربنات انعطاف 100 درصدی که با قاطعیت به آن لقب نشکن داده می شود و همچنین جنس شفاف و قابل شستشو که برخلاف چمدان های پارچه ای آلودگی و کثیفی به خورد این جنس نمی رود نظافت این چمدان را بسیار راحت تر کرده و این شفافیت جنس رویه چمدان ها باعث زیبایی و ایجاد رنگ های شاد و متنوع شده است . همچنین صیقلی بودن جنس این چمدان ها و کم بودن خلل و فرج در آن ها موجب شده تا بدون داشتن دغدغه به راحتی با یک دستمال معممولی قابل برق انداختن بشوند .
از جمله مزایای چمدان های پلی کربنات باز شدن این چمدان ها از وسط آن است این بدین معناست که شما به 2 طرف مساوی برای قرار دادن وسایلتان به داخل چمدان فضا دارید که بر خلاف چمدان های پارچه ای که درب آن ها از بالا مثل یک کیف کوله باز می شود ، وسایل شما حالا قابل دسترس تر و طبقه بندی راحت تری دارد مثلا برای پیدا کردن .وسیله ای که ته چمدان قرار دارد مسیر کم تری را طی می کنید و به هم ریختگی کم تری در چمدان رخ می دهد . تصور عمومی بر آسیب پذیر بودن بیشتر چمدان های پلی کربنات یکی از تصوراتی اشتباه و نادرستی است . که این چمدان ها بخاطر نوع جنس بدنه خط و خش بیشتری می گیرد اما خب هر جسم بُرنده و تیز بر اثر برخورد به هر جنسی اعم از آهن و پلاستیک یا حتی پارچه آسیب رسانه و در مورد چمدان های پلی کربنات این مورد هم صدق میکنه . باز هم برای جلوگیری از خط و خش و نگهداری بهتر از چمدان های پلی کربنات یک کاور مرغوب تهیه کنیم . ما در سایت چمدانکده که در آن حضور دارید بهترین نوع کاور طلقی را عرض کرده ایم که هنگام خرید هر چمدان در هر سایزی می توانید به سبد خرید خودتون اضافه کنید . در یکی از مطالب سایت به دلیل استفاده از کاور محافظ و انواع آن پرداختیم که می توانید با مراجعه به آن اطلاعات جامعی رو کسب کنید .
دسته بندی انواع چمدان پلی کربنات
چمدان های پلی کربنات امروزی نیز دارای دسته بندی متفاوتی هستند که اگر وارد بحث شیمی شویم پلی کربنات ، پلی پروپیلن ، abs و … می شود . اما برای مصرف کننده و مسافری که چمدان را برای سفر لازم دارد مباحث شیمی پیچیده و یا حتی گمراه کننده است . ما در سایت چمدانکده برای باور پذیری عینی مشتری و مسافر ، چمدان ها را به طور خلاصه که حق مطلب را در قبال اینکه این چمدان میشکند یا خیر برای شما توضیح می دهیم و دسته بندی میکنیم . تصور ما در سایت چمدانکده که پشتوانه بیش از نیم قرن فروشگاه چمدان سانترال را دارد این است می توانیم تخصص در کیفیت را به طور عامیانه برای شما بیان کنیم که در مواجه با هر محصولی در سایت و یا فروشگاه می بینید انتخاب بهتری داشته باشید . از این رو ما چمدان های پلی کربنات را به 3 دسته تقسیم کرده ایم .
- پلی کربنات نوع اول
چمدان پلی کربنات معمولی که تمام ویژگی های چمدان های پلی کربنات که در بالا ذکر شد را اعم از انعطاف و سبکی را داراست بطوریکه می توان چمدان ها را تا حدی خم کرد پس تا حدی منعطف است که ضربه معمولی را دفع و در برابر ضربه های خیلی شدید فرودگاهی شکننده می کند اما قیمت بسیار مناسب تری از انواع دیگر پلی کربنات ها دارد و چمدان هایی اقتصادی هستند . که البته به مراتب از چمدان های فایبر گلاس ، مقاوم تر و ضربه پذیر تر می باشند . چمدان های پلی کربنات نوع 1 ارزان ترین و یا به صرفه ترین نوع چمدان های پلی کربنات هستند .
- پلی کربنات نوع دوم
چمدان پلی کربنات نرم به دلیل نرمی بیشتر نسبت به چمدان های نوع اول یک درجه بهتر هست. این نرمی و انعطاف به این معنی است که بطور کامل می توان چمدان را خم کرد یا با ماشین از روی آن عبور کرد . حتی با وجود جمع شدن چمدان قابل برگشت است بدون اینکه شکسته شود . این چمدان ها را عموما نشکن در ضربات فرودگاهی می نامند و به دلیل استحکام بالا خیال مسافر را هنگام تحویل چمدان از باربری راحت می کند . چمدان دوم قیمت بالاتری نسبت به چمدان های نوع اول دارند .
- پلی کربنات نوع سوم
چمدان پلی کربنات ۱۰۰٪ بهترین نوع چمدان با آخرین تکتولوژی در دنیا هست که بدنه بسیار مقاومی و منعطفی دارند. همانطور که قبل تر هم گفتیم با عنوان چمدان پلی پروپیلن هم شناخته می شوند ! در دنیا شرکت های کمی وجود دارد که اقدام به تولید بدنه ی 100 صدر صد پلی کربنات می کنند که از جمله آن ها می توان به کارخانه بایر آلمان اشاره کرد که اغلب چمدان های نوع 3 در سایت چمدانکده از بدنه ساخته شده این کارخانه تشکیل شده است . این آخرین تکنولوژی ساخت بدنه چمدان در دنیاست . لازم به ذکر است مورد اشاره شده بدنه چمدان است نه برند آن ! چمدان های 100% پلی کربنات از مواد اولیه درجه 1 و غیر بازیافتی تولید می شوند که در صورت مشاهده حضوری با سایر پلی کربنات ها کیفیت آن بطور محسوسی قابل مشاهده عینی است . این چمدان ها که از این جنس ساخته می شوند معمولا چمدان های بسیار لوکس و با امکانات بسیار بیشتری هم هستند .
نتیجه گیری راهنمای خرید چمدان
همانطور که در ابتدا اشاره کردیم جنس بدنه چمدان ها به ترتیب از فایبر گلاس به پارچه ای و در آخر به پلی کربنات منتهی شده که معمولا در حال حاضر کم تر کسی به استقبال چمدان های قدیمی می رود و البته که هنوز چمدان های قدیمی کمی از مشتری های خودشان را دارند . دلیل این موضوع را بیشتر می توانیم به نا آگاهی فرد و سطح پایین اطلاعات مسافر ربط بدهیم . شاید اگر همون تعداد معدودی که از روی اشتباه چمدان های قدیمی را خریداری میکنند با کمی تحقیق و جست و جو از خرید خودشون منصرف بشوند .البته که به صورت خیلی محدود چمدان های فایبرگلاس تولید می شود که هم قیمت چمدان های پارچه ای بوده و تنها حسن آن ها در قیمت پایین تمام شده ی آن ها می باشد اما باز هم بخاطر مشکلات ذکر شده آن ها خرید این چمدان ها توصیه نمی شود .
شما می توانید با مراجعه به صفحه ی چمدان مسافرتی در فروشگاه ما جنس چمدان مورد نظرتان را به همراه سایز و سایر امکانات انتخاب و مرتب سازی کنید . ما بهترین نوع چمدان های دنیا با بهترین قیمت ارائه می کنیم . همینطور همیشه صفحه حراج چمدان ما در دسترسه که می تونید چمدان مد نظرتون رو با تخفیف خریداری کنید . دنیا در حال پیشرفته ، باید با تکنولوژی حرکت کنیم تا هم در هزینه ها صرفه جویی بشه و هم لذت بیشتری از زندگی ببریم .
سلام ،،ممنون از توضیحات شما واقعا اطلاعات جامعی بود امیدوارم همیشه موفق باشین
سلام و احترام . ممنون از نظر شما . خیلی خوشحالیم تونستیم کمکی بکنیم .
سلام خداییش اطلاعاتم در مورد انواع چمدان و جنسشون خیلی کم بود ولی با اطلاعات شما الان آگاهانه و با علم میتونم برم خرید. ممنون
سپاسگزاریم ازاینکه اطلاعات جامعی در مورد خرید وجنس چمدان ارائه دادید بسیار سودمند بود.
سلام عرض ادب . خوشحالیم که رضایت داشتید موفق باشید .
ممنون از توضیحات خوبتون.بهتر میشه اگر در مورد جنس زیپ و آستر و قفل و چرخ و … هم مطلب بگذارید
عالی ممنون
واقعا متشکرم بابت اطلاعات کامل و مفید و خیلی خوشحالم که چنین چمدان هایی در دوران زندگی من تولید شده
دنبال یه چیز لوکس بودم که پیدا کردم
فقط کاش امکان خرید اقساطی رو هم برای افرادی که نمیتونن نقدی بخرن فراهم میکردید
بسیار عالی توضیح دادین ممنونم
سلام خداقوت .تشکر میکنم بابت توضیحات جامع و اموزنده
الان با خیال راحت چمدون مورد نظرمو خریداری میکنم
انشا الله که موفق باشید
انواع برندهای اروپایی که اتفاقا قیمت مناسبی هم دارند متاسفاته در ایران موجود نیست یا اگر هم باشه بسیار گرونه! مثلا تومی یک برند انگلیسیه اگر اشتباه نکنم که توی فرودگاه دبی داداشم به قیمت خیلی ارزون خریده ولی توی تهران پیدا نمیشه.
با تشکر
دکتر فرهود آذرسینا
بسیار عالی 🙏🙏
خیلی مفید بود .👌
سلام با تشکر از اطلاعات جامعی که در اختیار ما قرار دادین
سلام.توضیحات کاملی دادین.خیلی ممنون وموفق باشید
احسنت .عالی بود.